• Български

Безплатен скрининг за депресия по повод Деня на Арън Бек

снимка: Joe del Tufo

Какво е Ден на Арън Бек?

18 юли: Денят на Арън Т. Бек е посветен на всички, които подкрепят каузата за подобряване на психичното здраве по света. Всяка година на рождения ден на д-р Бек, специалисти от всички страни участват в събития за промотиране на психичното здраве в техните общности.

Идеята за провеждане на Деня на Арън Т. Бек бе предложена от Бек Институт по когнитивно-поведенческа терапия в знак на почит към основателя на когнитивната терапия. Това се случи малко след смъртта му през 2021 г., на преклонната възраст от 100 години. Всеки специалист в сферата на психичното здраве може да се включи в инициативата на сайта на Института: https://beckinstitute.org/aaron-t-beck-day/

Как ще отбележим Деня на Арън Бек тази година?

Като част от колектива на Бек Институт се включих в миналогодишното издание с провеждане на безплатни консултации в рамките на деня. Тази година участвам в събитието с провеждане на безплатен скрининг за депресия. Той ще се състои  в периода 17 – 21.07.2023.

Как да участвате?

Всеки желаещ да си направи скрининга, може да изпрати имейл съобщение до адрес plovdivtherapy@gmail.com със заглавие „Ден на Арън Бек“. Ще получите линк към кратък въпросник, който да оцените сами. Тези от вас, които имат висок резултат, ще получат допълнителен въпросник и препоръки за действие.

Приканвам и всички мои колеги, които са повлияни от работата на д-р Бек в професионалния си път, да се включат в инициативата за честване на неговата памет. 

 


Научете повече за мен и когнитивно-поведенческия подход.

Ако сте социално-отговорен бизнес, вижте и предложенията за фирми.

За още теми от  света на психологията следете моя блог.

Сподели

Facebook
Twitter