Запазете датата 18 юли!

Денят на Арън Т. Бек е посветен на всички, които подкрепят каузата за подобряване на психичното здраве по света. Всяка година на рождения ден на д-р Бек, специалисти от всички страни участват в събития за промотиране на психичното здраве в техните общности. Организиране на безплатен скрийнингов ден, пропагандиране за по-добър достъп до качествено лечение, обединяване на хора с психични проблеми – всяка дейност ни доближава до една по-здрава среда.
 
Идеята за провеждане на Деня на Арън Т. Бек бе предложена от Бек Институт по когнитивно-поведенческа терапия в знак на почит към основателя на когнитивната терапия. Това се случи малко след смъртта му през 2021 г., на преклонната възраст от 100 години. Всеки специалист в сферата на психичното здраве може да се включи в инициативата на сайта на Института: https://beckinstitute.org/aaron-t-beck-day/
 
Като част от колектива на Бек Институт, с радост се включвам в първото провеждане на събитието на 18.07.2022. Всеки, който има интерес към когнитивно-поведенческата терапия може да дойде на безплатна индивидуална консултация в Пловдив на 18 юли, за да получи информация за това как КПТ подпомага доброто психично здраве и да зададе въпросите, които го интересуват. Консултациите са с продължителност 30 минути и ще се проведат между 10:00 и 16:30, като е необходимо предварително записване на имейл адрес plovdivtherapy@gmail.com – бройките са ограничени. 
 
Между 17:00 и 19:00 каня всички колеги, които практикуват или имат интерес към консултативната психология и психотерапия, на среща за свързване, обмяна на опит и дискусия на въпросите по психичното здраве в България. Вратите са отворени, така че не забравяйте да наминете!
 
Приканвам и всички мои колеги, които са повлияни от работата на д-р Бек в професионалния си път, да се включат в инициативата за честване на неговата памет.