• Български

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Психолог Карина Бялкова, Пловдив – добре дошли в PlovdivTherapy!

Тук можете да получите информация за всичко, свързано с психологическото консултиране.

PlovdivTherapy е място за всички, които търсят психолог в Пловдив. Онези от вас, които нямат възможност да пътуват от други населени места, могат да разгледат вариантите за онлайн консултиране в секцията Често задавани въпроси.

Клиничен психолог Карина Бялкова

Казвам се Карина Бялкова. Магистърска степен по специалност „Клинична психология“ придобих в University of Indianapolis през 2012 г.

Оттогава досега съм работила с хора в неравностойно положение, малцинствени групи, деца в риск, тийнейджъри с разстройства на училищните умения и тревожни разстройства, както и с възрастни с афективни и личностови разстройства.

В продължение на четири години работех в сферата на здравната психология към водеща чужда здравна верига.

В момента работя с възрастни или цели семейства, а клиенти под 18-годишна възраст пренасочвам към колеги – специалисти в детското развитие.

В работата си използвам когнитивно-поведенческия подход, като съм преминала обучения за лечение на депресия, тревожност и личностови разстройства в института „Бек“ – световен център за развитие на когнитивно-поведенческата терапия. В зависимост от индивидуалните нужди на всеки клиент, адаптирам подхода на работа, включвайки елементи от схема терапия и терапия на приемане и ангажиране. Повече информация можете да намерите в секцията КПТ.

През 2021, след успешно завършване на сертифициращата програма,  станах първия в България Сертифициран Kлиницист по КПТ към Бек Институт. Профила ми в директорията на Института можете да видите тук. Подобно отличие засвидетелства както изучаването ми на КПТ директно от източника, така и високото професионално равнище на предоставяните от мен услуги.

В същия период започнах и изучаване на втора терапевтична модалност – Терапия на реалността – към Европейския институт по Терапия на Реалността. Целта ми е да усвоя един различен подход в разбирането на психичното страдание, който да допринесе за личностното ми и професионалното развитие.

С какво мога да ви бъда полезна:

Консултацията с психолог е подходяща за всеки, който в даден етап от живота си среща трудности в:

Хората, които се обръщат към мен най-често, са психично здрави. Те срещат трудности в справянето с предизвикателствата на ежедневието. Обикновено търсят помощ и подкрепа в разрешаването на конкретен проблем, който повишава нивата на стрес и тревога. При установяване на клинично състояние или психическо разстройство, заедно решаваме към какви специалисти е необходимо да се обърнем.

Като клиничен психолог предоставям и услуги, свързани с:

Ако желаете да се свържете с мен или да си запишете час, може да го направите на тел. +359879182292 (налични WhatsApp и Viber), на имейл адрес plovdivtherapy@gmail.com, или през формата за контакт.

Членство в професионални асоциации:

Повече информация за различните услуги в сферата на психичното здраве можете да намерите в раздела „Психично здраве“.

Как протича консултацията и в какви форми можете да научите в раздела „Консултиране“.

Интересувате се от психично здраве? Четете моя БЛОГ.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]