• Български
  • Английски

„Как коректно да отразяваме теми от психичното здраве?“ Уебинар за журналисти и репортери

За кого е предназначен този уебинар?

Този уебинар е предназначен за журналисти и репортери без значение от медийния формат, в който работят, за блогъри, влогъри,  подкастъри, инфлуенсъри и всеки, който обича да говори и пише за лайфстайл и психология. Разбира се, не изключваме любители и специалисти от други сфери!  Добре дошли са и всички колеги – психолози, станали свидетели на дръзки медийни интерпретации на психологически казуси!

С какво е полезен?

Психичното здраве намира все по-широк отзвук в общественото пространство. В каквато и област да специализирате, вероятността да се повдигне въпрос за психичното здраве става все по-голяма. В последните години се наблюдават много подвеждащи описания и фрапантни грешки при отразяването на психологическа тематика. Доброто познаване на основите на психологическата практика ще ви помогне да формулирате по-ефективно въпросите си по време на интервюта, да предавате по-разбираемо проблемите в сферата и да отразявате по-коректно събитията от обществения живот.

Кога и как протича?

Събитието ще се проведе на 11.12. /понеделник/ от 18:00 часа в платформата Google Meet. Уебинарът е с продължителност 50 минути и е разделен на три части. В първата, интерактивна, фаза, участниците се представят и поставят проблеми, с които са се сблъсквали в практиката си или въпроси, които искат да изяснят. Във втората, презентационна, фаза, водещият представя най-честите грешки, допускани в медиите при отразяването на теми от психичното здраве и отговаря на повдигнатите от участниците въпроси. В третата, дискусионна фаза, участниците са свободни да коментират, задават въпроси и обменят опит. За най-любопитните ще бъдат поставени и практически задачи, по които могат да работят в собствените си медии. Броят на участниците е ограничен до 20.

Кой е водещият?

Карина Бялкова е клиничен психолог на частна практика в Пловдив. Тя е първият български КПТ Сертифициран Клиницист към Бек Институт и е секретар на Българската асоциация по терапия на реалността. Но извън консултативната практика е  любител-писател по туризма и бивш травъл блогър. Освен собствения си блог посветен на психологията. има и две книги в съавторство с членове на АБУЖЕТ /Асоциация на българските журналисти и писатели по туризма/ на туристическа тема.  Преди няколко години страстта й към пътеписите я отвежда в пловдивска онлайн медия, където работи в продължение на година, но майчинството слага край на пътешественическите й начинания.

Как да участвам?

Можете да се запишете за уебинара като попълните ТОЗИ ФОРМУЛЯР  и заплатите таксата за участие /30лв/ по банков път. На имейл адреса си ще получите линк за срещата.

Вижте повече за мен и КПТ.

Открийте още теми по психология в моя блог.
За запазване на час за индивидуална консултация ползвайте онлайн календара.

Сподели

Facebook
Twitter