• Български
  • Английски

18 юли: Ден на Аарън Бек

Какво е Ден на Аарън Бек?

18 юли: Денят на Аарън Т. Бек е посветен на всички, които подкрепят каузата за подобряване на психичното здраве по света. Всяка година на рождения ден на д-р Бек, специалисти от всички страни участват в събития за промотиране на психичното здраве в своите общности.

Идеята за провеждане на Деня на Аарън Т. Бек бе предложена от Бек Институт по когнитивно-поведенческа терапия в знак на почит към основателя на когнитивната терапия. Това се случи малко след смъртта му през 2021 г., на преклонната възраст от 100 години. Всеки специалист в сферата на психичното здраве може да се включи в инициативата на сайта на Института.

Как ще отбележим Деня на Аарън Бек тази година?

Включих се в първото издание с провеждане на безплатни консултации на живо в рамките на Деня. През второто издание участвах в събитието с провеждане на безплатен скрининг за депресия  в периода 17 – 21.07.2023. Тази година на 18.07. отново осигурявам безплатни консултации на живо на тема „Как КПТ-подходът може да ми помогне за разрешаването на моя проблем?” Консултациите са индивидуални, с продължителност 30 минути, и ще се провеждат от 09:00 до 12:00 с предварително записване. Всеки участник ще получи и информация за опциите за финансиране на психологическото консултиране.

Как да участвате?

Всеки желаещ да си запише час за консултация може да изпрати имейл съобщение до адрес plovdivtherapy@gmail.com със заглавие „Ден на Аарън Бек“. Ще получите информация за наличните свободни часове.

С какво да допринесете?

Приканвам и всички мои колеги, които са повлияни от работата на д-р Бек в професионалния си път, да се включат в инициативата за честване на неговата памет. Всички идеи са добре дошли – от изнасяне на уъркшопи до превод на информационни материали. На сайта на Института можете да се вдъхновите от добрите практики на колегите от межддународната общност през годините.

 


Научете повече за мен и когнитивно-поведенческия подход.

Ако сте социално-отговорен бизнес, вижте и предложенията за фирми.

За още теми от  света на психологията следете моя блог.

Сподели

Facebook
Twitter