• Български

Сертифициран клиницист по КПТ към Бек Институт

Тази Коледа за мен е изключително важна. Спечелих един от най-големите си подаръци в професионален план – титлата Сертифициран Клиницист по Когнитивно-Поведенческа Терапия към Бек Институт. Бях трудолюбива, последователна и отдадена на каузата да предоставям качествени услуги в областта на психичното здраве у нас. Резултатът – едно признание за успех от най-висша инстанция.

За съжаление, нямах възможност да общувам лично с д-р Арън Бек – основателя на Когнитивната терапия – който почина този декември, малко след 100-годишния си юбилей. В последните три години имах възможност да се обучавам в основания през 1994г. от него и дъщеря му, д-р Джудит Бек, Бек Институт за развитие на КПТ.
Запознах се с много специалисти, преки ученици на д-р А. Бек, които водеха обучителните ни модули и бяха наши супервайзъри. Успешната защита на клиничната ми практика пред тях е не само лично постижение за мен, а и повод за национална гордост – за пръв път български гражданин завършва сертификационния процес и получава подобно отличие.

Планът ми за следващите пет години, след които ще подлежа на ново оценяване, е да вдъхновявам своите колеги да предизвикват себе си, независимо от всички спънки по дългия и мъглив път на психолога у нас. Да популяризирам психологическото консултиране, което, макар и в по-малка степен в сравнение с преди 10 години, е все още стигматизирано в нашето общество. Да продължа да работя за едно различно мислене, което води до по-пълноценен начин на живот.

Благодаря на всички свои клиенти, които ми гласуваха доверието да се отправим заедно в тяхното търсене. Консултирането – това е допир на два човешки мирогледа. Така както аз докосвам вашия, вие докосвате моя, и в тази интеракция и двамата излизаме по-богати, по-силни и по-уверени в себе си. Вярвам, че развитието е единственият път пред нас и се надявам, че съм успяла да споделя това вярване с вас.

Благодаря на колегите си, които ми помагаха да се справям със себе си в трудните моменти и ме побутваха, за да излизам от зоната ми на комфорт. Благодаря на семейството ми за постоянната подкрепа, която ми оказваха дори и тогава, когато не разбираха напълно същността на предизвикателства пред мен. За всички вас аз ще продължавам да се развивам – и професионално, и лично, надявайки се да съм едно добро обстоятелство във вашия живот.


Научете повече за мен и когнитивно-поведенческия подход.

Ако сте социално-отговорен бизнес, вижте и предложенията за фирми.

Запазете своята консултация на имейл адрес plovdivtherapy@gmail.com

Сподели

Facebook
Twitter