• Български
  • Английски

За мен

Клиничен психолог Карина Бялкова

Казвам се Карина Бялкова. Магистърска степен по специалност „Клинична психология“ придобих в University of Indianapolis през 2012 г.

Оттогава досега съм работила с хора в неравностойно положение, малцинствени групи, деца в риск, тийнейджъри с разстройства на училищните умения и тревожни разстройства, както и с възрастни с афективни и личностови разстройства.

В продължение на четири години работех в сферата на здравната психология към водеща чужда здравна верига.

В момента работя с възрастни или цели семейства, а клиенти под 18-годишна възраст пренасочвам към колеги – специалисти в детското развитие.

В работата си използвам когнитивно-поведенческия подход, като съм преминала обучения за лечение на депресиятревожност и личностови разстройства в института „Бек“ – световен център за развитие на когнитивно-поведенческата терапия. В зависимост от индивидуалните нужди на всеки клиент, адаптирам подхода на работа, включвайки елементи от схема терапия и терапия на приемане и ангажиране. Повече информация можете да намерите в секцията КПТ.

През 2021, след успешно завършване на сертифициращата програма,  станах първия в България Сертифициран Kлиницист по КПТ към Бек Институт. Профила ми в директорията на Института можете да видите тук. Подобно отличие засвидетелства както изучаването ми на КПТ директно от източника, така и високото професионално равнище на предоставяните от мен услуги.

В същия период започнах и изучаване на втора терапевтична модалност – Терапия на реалността – към Европейския институт по Терапия на Реалността. Целта ми е да усвоя един различен подход в разбирането на психичното страдание, който да допринесе за личностното ми и професионалното развитие.

 

С какво мога да ви бъда полезна:

Хората, които се обръщат към мен най-често са психично здрави. Те срещат трудности в справянето с предизвикателствата на ежедневието. Обикновено търсят помощ и подкрепа в разрешаването на конкретен проблем, който повишава нивата на стрес и тревога. При установяване на клинично състояние или психическо разстройство, заедно решаваме към какви специалисти е необходимо да се обърнем.

Консултацията с психолог е подходяща за всеки, който в даден етап от живота си среща трудности в:

  • семейната среда – партньорски взаимоотношения, сексуални дисфункции, възпитание на деца, грижа за родители и др.;
  • работната среда – стрес, синдром на „прегаряне“, агресия, контролиране на гнева, отношения с колеги, липса на ефективност в социалните умения, гъвкавостта и адаптивността и др.;
  • личностното развитие – неудовлетвореност, социална изолираност, емоционални кризи, адаптация към промени, кризи на възрастта и др.

Като клиничен психолог предоставям и услуги, свързани с:

  • диагностика
  • изготвяне на становище за ТЕЛК
  • изготвяне на независимa психологична оценка
  • психологическо консултиране
  • насочване към психиатрично лечение при психотични, афективни, личностови, дисоциативни, соматоформни разстройства, както и при разстройства на храненето, съня, сексуалността и импулс-­контрола.

Ако желаете да се свържете с мен, може да го направите на тел. +359879182292 (налични WhatsApp и Viber), на имейл адрес plovdivtherapy@gmail.com, или през формата за контакт.

За запазване на час използвайте онлайн календара чрез бутона „Запази Час“.

Интересувате се от психично здраве? Четете моя БЛОГ.

 

Членство в професионални асоциации: